Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλαδος στο πλευρό των προσφύγων

Χίλιες μερίδες μαγειρεύουν καθημερινά σε μία σκηνή στην Ειδομένη, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ.

Η προετοιμασία γίνεται σε κοντέινερ και το φαγητό είναι θρεπτικό και κυρίως χορτοφαγικό. Τα κοντέινερ τα έχει δώσει η Ευαγγελική εκκλησία της Γερμανίας, το μαγείρεμα ξεκινάει στις 09:00 για να γεμίσουν δυο τεράστιες κατσαρόλες.
«Θέλουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους λίγο θρεπτικό φαγητό γιατί, οι περισσότεροι από αυτούς τρέφονται επί μέρες με ξηρά τροφή» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και σεφ των μενού στην Ειδομένη, Δημήτρης Κυριακόπουλος.
Εκτός από την Λέσχη και την Ευαγγελική Εκκλησία που χρηματοδοτεί το εγχείρημα με την αγορά υλικών, στην πρωτοβουλία συμμετέχει το «Οικόπολις» και η οργάνωση «Naomi».

«Εμείς βοηθάμε με συγκέντρωση και δωρεά ανθρωπιστικού υλικού αλλά και με εθελοντές που καθημερινά, μετά το τέλος του μαγειρέματος, συσκευάζουν μερίδες φαγητού προκειμένου να μοιρασθούν, στη συνέχεια από την PRAKSIS , στους πρόσφυγες κατά την ολιγόωρη παραμονή τους στην ουδέτερη ζώνη» εξηγεί η Ελεονόρα Ζώτου από το «Οικόπολις.