Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στη Γιορτή Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο Κομοτηνής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στη Γιορτή Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο Κομοτηνής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από τις 13 έως τις 18 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργάνωσε την Γιορτή Πολιτισμού «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» στα πλαίσια του 3ου έτους «Ποντιακής Γαστρονομίας». Μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε η διεξαγωγή ενός Διαγωνισμού μαγειρικής, όπου συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν παραδοσιακές συνταγές από 16 συνολικά συλλόγους από όλη την Μακεδονία και τη Θράκη, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και έθεσαν ως κριτήρια τη γεύση, την εμφάνιση και τη χρήση παραδοσιακών υλικών.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Κική Εμμανουηλίδου, Νίκος Αλμπάνης και Αναστάσιος Αρουτσίδης. Κριτές ήταν επίσης ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, Θωμάς Σαββίδης, βιολόγος-χημικός, καθηγητής ΑΠΘ, Ελένη Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων, Ελένη Τομπουλίδου, παραγωγός χειροποίητων παραδοσιακών εδεσμάτων και ο chef Σάββας Βακιρτζής.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες για την αμέριστη συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της Γιορτής Ποντιακής Γαστρονομίας!

 Θρυλόριο 1 Θρυλόριο 2