Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ταξίδεψε στο Βιετνάμ, έχοντας στις αποσκευές της, μοναδικές γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Βιετνάμ, που φιλοξενήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην πόλη Danang, από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου, με τίτλο «The taste of homeland» (η γεύση της πατρίδας).

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια γαστρονομική γιορτή, προσφέροντας στους επισκέπτες πέντε μέρες γεμάτες με χρώματα, αρώματα και υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο.

Στη διοργάνωση έδωσαν δυναμικό «παρών» ο Thomas Andreas Gugler, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies), καθώς και  καταξιωμένοι Chefs από τη Γερμανία, το Μεξικό, την Αυστραλία, την Ινδία, την Κίνα, τη Σρι Λάνκα, τον Λίβανο, τη Σουηδία, τις Η.Π.Α., την Τουρκία,  τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Λέσχης, κ. Μαστροδημήτρη και του Αντιπροέδρου, κ. Γκότση.

Όλοι οι Chefs κλήθηκαν να παρουσιάσουν γεύσεις από τις χώρες τους, μαγειρεύοντας καθημερινά για περισσότερα από 200 άτομα. Η Λέσχη εκπροσώπησε την Ελλάδα με πιάτα από τη Μακεδονική Κουζίνα, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει την πλούσια γεύση και την υψηλή διατροφική τους αξία. Πρωταγωνιστής στο μενού της ελληνικής αποστολής (signature dish) ήταν ο Αγιορείτικος Μπακαλιάρος, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες. Για την Παρασκευή των πιάτων η ελληνική ομάδα είχε την εξαιρετική υποστήριξη και συνεργασία του ξενοδοχείου New Orient Hotel Danang και του προσωπικού του.

Η συμμετοχή της Λέσχης στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Βιετνάμ αποτελεί μέρος των ενεργειών της κοινής δράσης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση των προϊόντων της Μακεδονικής Κουζίνας διεθνώς, τη δυναμική προβολή της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.