Culinary Team Greece

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής του Λουξεμβούργου η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece, θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch στο Λουξεμβούργο, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα διεξαχθεί στις 26-30 Νοεμβρίου του 2022, στο Luxexpo The Box. Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε 24.700 m2 εκθεσιακού χώρου, όπου θα παρευρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προβάλλουν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Η ομάδα της Ένωσης Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Η αποστολή της Ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Η Ένωση, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη. Στόχος μας είναι να φέρουμε άλλη μία διάκριση για η χώρα μας.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής υλοποιήθηκε επιτυχώς με τη σημαντική υποστήριξη των εταιριών: GINOX, PANARITIS, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, PROVIL, ΕΛΕΤΡΟ, PYRAMIS, EUROCATERING, ΜΕΒΓΑΛ, ΕΛΟΠΥ, EGEM, SCANBOX, AYO, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΔΕΘ-HELEXPO, AMT GASTROGUSS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, BOSKOS FOODS, ALFA PASTRY, ΤΡΟΦΟ94, WUSTHOF, ANTHOULAKIS LTD, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, COLORATO, E-PLASTICS.GR, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, HEALTH NUTRITION, MILLENNIUM, POTIDEA PALACE, THE MET HOTEL, SHINE+CLEAN, GOLDEN TREE, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ.

Post a Comment