Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έως το 2021), σε συνεργασία με το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs. Ο διαγωνισμός του 2019 συγκέντρωσε περισσότερους από 540 συμμετέχοντες από 22 χώρες, εξαιρετικούς σεφ και σχολές μαγειρικής, που διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνή μέλη της κριτικής επιτροπής, όλοι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του γαστρονομικού κλάδου. Στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Thomas A. Gugler, Πρόεδρο των Worldchefs. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης είναι μια μοναδική ευκαιρία για υγιή ανταγωνιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση μεταξύ chef από όλο τον κόσμο. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από διαγωνισμός… Είναι ένα σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες της μαγειρικής και μια ευκαιρία για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και αποτελεί ένα κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση υποδέχτηκε 400 μαθητές και επαγγελματίες chef, καθώς και διεθνείς κριτές, από 15 χώρες από όλο τον κόσμο. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop και της 8ης Oenos, από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ – HELEXPO. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 27 κατηγορίες μαγειρικής.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ένωση Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece και την ΔΕΘ – HELEXPO με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (Worldchefs) και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Διεθνής Διαγωνισμός
Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Ιστορική αναδρομή της διοργάνωσης

Περιηγηθείτε μέσα από το φωτογραφικό υλικό των προηγούμενων διοργανώσεων του Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.