World Association of Chefs’ Societies

H Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων, World Association of Chefs’ Societies (Worldchefs) είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός αρχιμαγείρων που επιδιώκει τη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας. Για την επίτευξη των σκοπών της εστιάζει στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της. Μέλη της Worldchefs είναι επίσημες εθνικές ενώσεις αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο.

World Association of Chefs’ Societies

H Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων, World Association of Chefs’ Societies (Worldchefs) είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός αρχιμαγείρων που επιδιώκει τη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας. Για την επίτευξη των σκοπών της εστιάζει στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της. Μέλη της Worldchefs είναι επίσημες εθνικές ενώσεις αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο.

H Worldchefs πιστοποιεί αρχιμάγειρες κριτές οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι chefs παγκοσμίως και συμμετέχουν στους διάφορους διαγωνισμούς μαγειρικής που διοργανώνει κάθε χρόνο η ένωση. Στους πιστοποιημένους κριτές της Worldchefs συμπεριλαμβάνονται και καταξιωμένα μέλη της ένωσης Culinary Professionals Greece.

H Worldchefs πιστοποιεί αρχιμάγειρες κριτές οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι chefs παγκοσμίως και συμμετέχουν στους διάφορους διαγωνισμούς μαγειρικής που διοργανώνει κάθε χρόνο η ένωση. Στους πιστοποιημένους κριτές της Worldchefs συμπεριλαμβάνονται και καταξιωμένα μέλη της ένωσης Culinary Professionals Greece.

Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα παγκοσμίως, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (Worldchefs) είναι το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo. Το 2016 η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς» ήταν ο τοπικός φορέας στήριξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων. Για πρώτη φορά το Συνέδριο φιλοξενήθηκε σε μεσογειακή χώρα προσφέροντας δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.

Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα παγκοσμίως, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (Worldchefs) είναι το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo. Το 2016 η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς» ήταν ο τοπικός φορέας στήριξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων. Για πρώτη φορά το Συνέδριο φιλοξενήθηκε σε μεσογειακή χώρα προσφέροντας δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.

Στο πλαίσιο των δράσεων της η Worldchefs έχει διαμορφώσει δύο προγράμματα με κοινωφελής δράσεις για την στήριξη βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων, το Feed the Planet και το World Chefs Without Borders. Η ένωση Culinary Professionals Greece έχει συμμετάσχει και συνδιοργανώσει πληθώρα δράσεων της World Chefs Without Borders, μεταξύ αυτών στην Ειδομένη το 2015 με τη σίτιση προσφύγων και το 2020 με την προσφορά μενού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό προσωπικό νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της η Worldchefs έχει διαμορφώσει δύο προγράμματα με κοινωφελής δράσεις για την στήριξη βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων, το Feed the Planet και το World Chefs Without Borders. Η ένωση Culinary Professionals Greece έχει συμμετάσχει και συνδιοργανώσει πληθώρα δράσεων της World Chefs Without Borders, μεταξύ αυτών στην Ειδομένη το 2015 με τη σίτιση προσφύγων και το 2020 με την προσφορά μενού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό προσωπικό νοσοκομείων.