Culinary Team Greece Χάλκινο μετάλλιο στην Ταϊβάν
Η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στην Ταϊβάν. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Ταϊπέι στις 15 με 18 Νοεμβρίου, όπου συμμετείχαν 8 επιλεγμένες ομάδες από 8 χώρες από όλο τον κόσμο.
Η ελληνική αποστολή είχε να παρουσιάσει ένα μενού τριών πιάτων. Το μενού με το οποίο διαγωνίστηκε και κέρδισε τη διάκριση, είχε επιρροές από τη Μακεδονική Κουζίνα, επιδεικνύοντας στοιχεία από τη γαστρονομική μας κουλτούρα.
Σκοπός του διεθνούς διαγωνισμού TIC Taipei International Culinary Challenge είναι να δώσει χώρο σε επαγγελματίες μάγειρες να παρουσιάσουν αλλά και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους τεχνικές και δεξιότητες, καθώς βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με άλλους chefs σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο. Επιπλέον, προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στη διεθνή αγορά την γαστρονομική τους κουλτούρα.
Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι: Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και Team member Άκης Ράγκος. Η Culinary Team Greece επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ομαδικότητα κατάφερε, σε έναν υψηλών απαιτήσεων διαγωνισμό να διακριθεί, διαδίδοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας διεθνώς.
Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όλους τους υποστηρικτές, που την στήριξαν σε αυτή την σπουδαία διεθνή γαστρονομική διοργάνωση Agrifood Products RCM- Προϊόντα Μακεδονικής Γης, GINOX, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, Provil, ΕΛΟΠΥ, ΜΕΒΓΑΛ, EGEM SA, Eurocatering SA, ScanBox, AMT Gastroguss International, Κοντόπουλος Εξοπλισμοί, AYO, ΕΛΕΤΡΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, Alfa pastry, TIF Helexpo, BOSKOS FOOD, RAK PORCELAIN, ΙΩΑΝΝΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, Panaritis, Pyramis, Anthoulakis Ltd, Shine-clean, E-Plastics, Τα Τρία Γουρουνάκια και Philoxenia Hotel