Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece), ως Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας με την ομάδα της Culinary Team Greece έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2020 που πραγματοποιήθηκαν 14-19 Φεβρουαρίου 2020 στη Στουτγάρδη, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ένωσης και μία ανταμοιβή για τις προσπάθειες μας να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτή τη σπουδαία γαστρονομική διοργάνωση, καθώς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και προσελκύουν 2000 chefs από 59 χώρες από όλον τον κόσμο.

Γαστρονομική παράδοση

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους. Η Culinary Team Greece κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μαγείρεψε ένα γεύμα το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες», το οποίο είχε οριστεί από την διοργάνωση. Τα πιάτα με τα οποία επέλεξε η ελληνική ομάδα να διαγωνιστεί είχαν ως βάση προϊόντα και γεύσεις από την Μακεδονική παράδοση, όπως η φέτα, το γιαούρτι, το αρνίσιο κρέας, η τσιπούρα, το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι πλούσιες ελληνικές γεύσεις, το ομαδικό πνεύμα, η καλή προετοιμασία και ο επαγγελματισμός εντυπωσίασαν κριτές και κοινό και οδήγησαν την ελληνική συμμετοχή στην απόκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Συνδιοργάνωση

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).