ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος διέπρεψε, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2020 που πραγματοποιήθηκαν 14-19 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη!

Η σπουδαία γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν 2000 chefs από 59 χώρες από όλον τον κόσμο. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μαγείρεψε ένα γεύμα το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες» το οποίο είχε οριστεί από την διοργάνωση.

Τα πιάτα με τα οποία επέλεξε η ελληνική ομάδα να διαγωνιστεί είχαν ως βάση προϊόντα και γεύσεις από την Μακεδονική παράδοση, όπως η φέτα, το γιαούρτι, το αρνίσιο κρέας, η τσιπούρα, το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι πλούσιες ελληνικές γεύσεις, το ομαδικό πνεύμα, η καλή προετοιμασία και ο επαγγελματισμός εντυπωσίασαν κριτές και κοινό και οδήγησαν την ελληνική συμμετοχή στην απόκτηση του χάλκινου μεταλλίου!

Ο κύριος Χρήστος Γκότσης, team manager της ελληνικής ομάδας δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για το χάλκινο μετάλλιο. Μας δόθηκε η ευκαιρία στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό να επιδείξουμε την πλούσια γαστρονομία της χώρας μας. Συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε σκληρά και κερδίσαμε τις καλύτερες κριτικές παγκοσμίως».

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής υλοποιήθηκε επιτυχώς με τη σημαντική βοήθεια των υποστηρικτών: GINOX, PYRAMIS, ΜΕΒΓΑΛ, EUROCATERING, WUSTHOF, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, COOKBOOKSTORE, PROVIL, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, PANARITIS, ANTHOULAKIS LTD, EGEM, POTIDEA PALACE, POMEGRANATE, AYO, CIVITEL, SHINE & CLEAN, THE MET HOTEL, HEALTH NUTRITION, ENKO PLASTICS, GOLDEN TREE, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ.