Ετήσιο Συμπόσιο 2019: Με τις γεύσεις της Μακεδονικής Κουζίνας που «ταξίδεψαν» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής «Culinary World Cup»

Στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στις 28 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας, που παρουσίασε η ελληνική ομάδα στη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής, Culinary World Cup 2018, τον Νοέμβριο, στο Λουξεμβούργο.

Το μενού, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε: «Veloute» φασολάδας με χταποδάκι στη σχάρα, μυλοκόπι ποσέ συνοδευμένο από κρέμα ρεβιθιού και Αγιορείτικη βελούδινη σάλτσα και μαύρο χοίρο κατσαρόλας με «terinna» γλυκοκολοκύθας.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συμποσίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προβολή και τη διάδοση της «Μακεδονικής Κουζίνας»,  έγινε ο απολογισμός του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκε η εγγραφή των νέων μελών (νεαρών, δόκιμων, τακτικών και επίτιμων) και τιμήθηκαν οι υποστηρικτές για τη σημαντική τους συνεισφορά στο έργο της Λέσχης.

Φέτος ο τίτλος του επίτιμου μέλους απονεμήθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, κα Μπισμπινά, ως ελάχιστη αναγνώριση στη συνεισφορά της στο έργο της Λέσχης.

H Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κα Μπισμπινά, με τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης κ. Γκότση (αριστερά) και τον Υπεύθυνο Αξιολόγησης, κ. Στράτο.

Η προώθηση της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της «Μακεδονική Κουζίνας» και των τοπικών προϊόντων αποτελούν τους κύριους στόχους της Λέσχης και για το 2019, παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρωπιστικών δράσεών της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, Culinary World Cup, που πραγματοποιήθηκε στις 24–28 Νοεμβρίου 2018 στο Λουξεμβούργο. Η ελληνική ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενθουσιάζοντας την κριτική επιτροπή και το κοινό με τις γευστικές προτάσεις, αλλά και τον επαγγελματισμό της.

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη της αποστολής για την προσπάθεια, την άρτια παρουσίαση και την αξιέπαινη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Λέσχης, κ. Μαστροδημήτρης.

Ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης, κ. Γκότσης, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς αναφέρθηκε και στο Χάλκινο βραβείο που απέσπασε η Λέσχη στα Tourism Awards 2018 στην κατηγορία «Γαστρονομικός τουρισμός».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Θάνος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κα Μπισμπινά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  κ. Τάσιος και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας, απευθύνει χαιρετισμό.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το ξενοδοχείο THE MET για την άριστη διοργάνωση, τον Executive Chef του ξενοδοχείου κ. Τσανανά, καθώς και την ομάδα που συμμετείχε στο «Culinary World Cup»: τον Team Manager, κ. Γκότση, την Team Captain, κα Χρήστου και τα μέλη, κ. Βασιλείου, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Τσιντάρη, για την επιμέλεια του μενού της εκδήλωσης.

Επιπρόσθετα, η Λέσχη ευχαριστεί τα οινοποιεία Μυλοπόταμος, Χιλανδαρίου και Γκατζάρας για τη χορήγηση των εξαιρετικών κρασιών, την εταιρεία Δουμπιά-Μαλαματίνα για τη χορηγία του ανθρακούχου νερού, την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ για τη χορηγία των τυριών, τη Φάρμα Φωτιάδη για τη χορηγία του μαύρου χοίρου, την εταιρεία Zeo, που χορήγησε τα ψωμιά, το κατάστημα «Μπουγάτσα Σέρρες» για τη χορηγία των νερών και του μαθητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στην εκδήλωση.

Τέλος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες της: ΠΡΟΒΙΛ, Potidea Palace, Civitel Hotels & Resorts, ΕΓΕΜ, Αφοί Γαλή, Ayo, ΕΝΚΟ PLASTICS, Health Nutrition, Kastri Contemporary Hotel Domotel, Τροφό 94, Golden Tree, Χλιάπας, argiro.gr, PELLAS NATURE, εστιατόριο «Η κουζίνα της μαμάς Άννας», Shine & Clean, Glass Cleaning, Panaritis, Ginox, PYRAMIS, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΕΛΕΤΡΟ, Magna Carta, Σπιτικό Παπακωνσταντίνου, Bluerent, Group Xoulogis, εστιατόριο «Τα τρία γουρουνάκια», Cookbook store, Devido, Ερμής Χαρισιάδης, εστιατόριο «Αμέθυστος», ξενοδοχείο Γεωργαλάς, Μαριάνθη Γκιούλη, Κική Εμμανουηλίδου, Καλαματιανός, εστιατόριο «Κόκκινο Πιπέρι», Κοντόπουλος εξοπλισμοί, Μαλλιάρης εξοπλισμοί, εστιατόριο «Περί Ευόσμου», πατσατζίδικο «η Πάντερμος», εστιατόριο «Ο τσολιάς», Colorato, ξενοδοχείο Decauville, Hotel Estelle, Εστιατόριο Cook Art, Εστιατόριο «Massaya», μεζεδοπωλείο «Menu με νού», ξενοδοχείο «Pomegranate»Saki Sushi Bar.