Master Class

Master Class με φρέσκα ελληνικά ψάρια Fish from Greece της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στην Αμερική

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας ταξίδεψε με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στην Αμερική, παρουσιάζοντας σε ένα διαδραστικό διήμερο δύο Master Classes μαγειρικής, τα ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece στο College of Food Innovation & Technology του Johnson & Wales University, στο Rhode Island των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Οκτωβρίου στο χώρο του Πανεπιστήμιου, στην οποία συμμετείχαν 100 φοιτητές και 20 καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η κ. Μπογδάνου Ισμήνη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την υψηλή ποιότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψαριών που εκτρέφονται στις ειδικές μονάδες των ιχθυοκαλλιεργειών που υπάγονται στην ΕΛΟΠΥ, ενώ οι chefs της Ένωσης, Κυριακόπουλος Δημήτρης και Γκότσης Χρήστος, παρουσίασαν πρωτότυπες συνταγές με βάση το ψάρι. Μαγείρεψαν φρέσκια ελληνική τσιπούρα και φρέσκο ελληνικό λαβράκι εκτροφής των μελών της ΕΛΟΠΥ.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, μέσα από τα γευστικά πιάτα που παρουσίασαν οι chefs  μας, αλλά και να μαγειρέψουν μαζί τους. Το διήμερο Master Class στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, εδραιώνοντας τις συναδελφικές σχέσεις της Ένωσης με το College of Food Innovation & Technology του Johnson & Wales University.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΟΠΥ για την πρωτοβουλία και την σύμπραξη και ιδιαιτέρως την κ. Μπογδάνου για την τιμή που μας έκαναν, καθώς και τους εξαίρετους καθηγητές-chefs και τους φοιτητές του College of Food Innovation & Technology του Johnson & Wales University για την φιλοξενία τους και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν το διήμερο Master Class. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στον καθηγητή-chef McCue Ray, που με την άριστη συνεργασία και συνεισφορά του μας βοήθησε να υλοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση.

Post a Comment