Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στο ΚΕΜΑΕΔ και στο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

 Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή σε παιδιά β’ δημοτικού από τους Σεφ Κ. Χονδρολίδη και κ. Μουστάκα

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου οι μαθητές της β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βέροιας είχαν μια ευχάριστη έκπληξη. Οι σεφ κ. Μαρίνος Χονδρολίδης  και κ. Αντώνης Μουστάκας, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος επισκέφθηκαν την τάξη τους, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, για να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία της υγιεινής διατροφής.  Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά με τη βοήθεια των Σεφ έφτιαξαν μπάρες δημητριακών, οι οποίες καταναλώθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση!

Διαδραστική ημερίδα με τίτλο “Έλα να μαγειρέψουμε μαζί” στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) Δήμου Βέροιας

Διαδραστική ημερίδα με τίτλο “Έλα να μαγειρέψουμε μαζί” και θέμα την υγιεινή διατροφή πραγματοποίησε ο Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) Δήμου Βέροιας, την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, στον χώρο του Κέντρου.

Στην ημερίδα συμμετείχε πληθώρα ομιλητών που αναφέρθηκαν στο πως μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε μέσω της καθημερινής μας διατροφής πολλά ζητήματα υγείας, στις παθήσεις θυρεοειδή σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες, στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. Οι σεφ και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, κ. Μουστάκας και κ. Χονδρολίδης μίλησαν για τον υγιεινό τρόπο παρασκευής των γευμάτων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου, η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Βέροιας, προϊσταμένη νοσηλευτικής, Μαρία Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Θεόδωρος Κουρατζόγλου.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή  μοναδικών συνταγών και να γευθούν εδέσματα μαγειρεμένα με βάση ένα υγιεινό διατροφολόγιο. Ο μπουφές περιλάμβανε πράσινη σαλάτα, ταμπουλέ με κοτόπουλο, λεπτές φέτες από ψαρονέφρι μαριναρισμένες με ελαιόλαδο και λεμόνι μαζί με τα ψητά λαχανικά και μοσχαρίσιο νουά κατσαρόλας με συνοδεία βραστών λαχανικών.