ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ 2025
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Worldchefs, η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου Αριδαίας, σε σύμπραξη με το ΣΑΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, και στο Δημοτικό σχολείο Ορμύλιας Χαλκιδικής, στις 20 Οκτωβρίου 2025.


Οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής, διαμορφώνοντας από κοινού με τους chefs πιάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ιδανικά για τη σωστή ανάπτυξη τους. Συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μαγειρικής ανακαλύπτοντας πρωτότυπους συνδυασμούς τροφίμων και γευστικές συνταγές, σχεδιάζοντας ισορροπημένα διατροφικά πιάτα. Οι chefs τους παρουσίασαν τα οφέλη που έχουν καταναλώνοντας σωστές ποσότητες φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και ξηρών καρπών, αναδεικνύοντας την θρεπτική αξία τους στην καθημερινή μας διατροφή.


Επιπλέον, οι μαθητές μαζί με τους chefs της Ένωσης φύτεψαν σπόρους λαχανικών και φρούτων, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο τα δικά τους προϊόντα. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων είναι να εδραιωθούν διατροφικές συνήθειες ωφέλιμες για τα παιδιά και τη σωστή τους ανάπτυξη, καθώς και η καθιέρωση τέτοιου τύπου εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία.


Στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου Αριδαίας ο chef Λαζαρίδης Ευστάθιος επιμελήθηκε την εκδήλωση σε σύμπραξη με το ΣΑΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και τον Διευθυντή κ. Προκοπίδη για την φιλοξενία.

Στο Δημοτικό σχολείο Ορμύλιας Χαλκιδικής ο executive chef Μαρίνος Χονδρολίδης επιμελήθηκε την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Τάσιο και το ξενοδοχείο Philoxenia Hotel. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γιώτα Νικήτα δασκάλα του σχολείου για τη συνεργασία.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που με τον ενθουσιασμό και την θετική τους ανταπόκριση βοήθησαν τους chefs της Ένωσης να πραγματοποιήσουν αυτές τις εκδηλώσεις και γιορτάζοντας όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων.