International Chefs Day 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ 2023

Εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων, που φέτος έχει ως θέμα «Μεγαλώνοντας Σπουδαίους Chefs – Υγιεινή διατροφή, ένα ισορροπημένο πιάτο», η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, σε σύμπραξη με το ΔΙΕΚ Αριδαίας στις 20 Οκτωβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, σε μία διαδραστική εκδήλωση με τους Chefs, μικρογεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μαθαίνοντας τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση της σποράς φρούτων και λαχανικών, ως βιωματική δράση, καλλιεργώντας τα δικά τους προϊόντα και αναπτύσσοντας έτσι μία ποιο ισχυρή επαφή με την υγιεινή διατροφή. Οι Chefs τους παρουσίασαν τα οφέλη μίας ισορροπημένης διατροφής, παροτρύνοντας τους να εισάγουν τα λαχανικά και τα φρούτα στην καθημερινότητα τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εδραιωθούν διατροφικές συνήθειες ωφέλιμες για τα παιδιά και τη σωστή τους ανάπτυξη καθώς και η καθιέρωση τέτοιων τύπου εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Λιούγκα Γεώργιο και τους εκπαιδευτικούς για την άριστη συνεργασία, καθώς και την Οικοτεχνία Σούδης Γεώργιος για την ευγενική χορηγία των πρώτων υλών της εκδήλωσης.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, οι σπουδαστές Chefs του ΔΙΕΚ Αριδαίας, οι εκπαιδευτές και μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος και κ. Λαζαρίδης Ευστάθιος, και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Αριδαίας, κ. Γιόρτσος Γεώργιος. Την εκδήλωση πλαισίωσε επιστημονικά η κλινική διαιτολόγος κ. Λαγούδη Μαρία.

Post a Comment