Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Διεύθυνση
Εγνατίας 154, Τ.Κ. 546 36,
ΔΕΘ Περίπτερο 15,
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Κινητό
+30 6938 709 014

Email
info@culinaryprofessionals.gr

Ωράριο Λειτουργίας
ΔEΥ έως ΠAΡ: 10:30 – 14:30
ΣΑΒ και ΚΥΡ: Κλειστά

Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Στο ετήσιο συμπόσιο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας η Culinary Team Greece, επίσημη ομάδα της Ένωσης, μας ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο παρουσιάζοντας μας το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας με το οποίο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022.

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece, θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch στο Λουξεμβούργο.

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων, που έχει φέτος ως θέμα «Αναπτύσσοντας ένα Υγιές Μέλλον»

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος εν όψει των Χριστουγέννων πρόσφερε ένα πλήρες μενού σε 300 συνανθρώπους μας στο συσσίτιο της εκκλησίας Οσίας Ξένης στη Χαριλάου & στο δήμο Παύλου Μελά, καθώς και 100 κουτιά με χριστουγεννιάτικα γλυκά στα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Ορφανοτροφείου Βόλου & της Κιβωτού του Κόσμου Βόλου. Τα γεύματα αγάπης προετοιμάστηκαν από ομάδα της Λέσχης μας υπό τον executive chef Δόση Κωνσταντίνο στο εργαστήριο της Xούτος Catering. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες που μας στήριξαν στη δράση αυτή: Τροφό 94, Φρεσκούλης, Provil, Αφοί Γαλή, Ζεο Bakers, Χούτος Catering, Μπουγάτσα Σέρρες, Κοντόπουλος Εξοπλισμοί

Μερίδες φαγητού από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος για το προσωπικό της ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» Σε μια συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης προς το προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» προχώρησε εχθές η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, προσφέροντας ένα πλήρες μενού για ιατρούς και νοσηλευτές. To φαγητό προετοιμάστηκε από ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, υπό την επίβλεψη του Δόση Κωνσταντίνου executive chef της εταιρίας Χούτος Catering, σε εργαστήριο της, που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Το φαγητό παραδόθηκε σε ειδική συσκευασία εντός αποστειρωμένων δοχείων. Η παράδοση έγινε το μεσημέρι, από εκπροσώπους της Λέσχης, στην είσοδο του νοσοκομείου, παρόντος

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος διέπρεψε, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2020 που πραγματοποιήθηκαν 14-19 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη! Η σπουδαία γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν 2000 chefs από 59 χώρες από όλον τον κόσμο. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μαγείρεψε ένα γεύμα το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες» το οποίο είχε οριστεί από την διοργάνωση. Τα πιάτα με τα οποία επέλεξε η ελληνική ομάδα να διαγωνιστεί είχαν ως βάση προϊόντα και γεύσεις από την Μακεδονική παράδοση, όπως η φέτα,

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής “ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”, οι οποίοι θα διεξαχθούν 14-19 Φεβρουαρίου 2020, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η σπουδαία γαστρονομική παγκόσμια συνάντηση πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και προσελκύει πάνω από 2.000 Chefs από όλον τον κόσμο. Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια τους διαγωνισμού, θα κληθεί να σχεδιάσει, να οργανώσει και να μαγειρέψει ένα γεύμα το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από την Μακεδονική

Στο καθιερωμένο Ετήσιο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν ένα πλούσιο μενού με εξαιρετικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA-Culinary Olympics) που θα γίνουν τον Φεβρουάριο (14/2 - 19/2) στη Στουτγάρδη, αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική αποστολή συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση της γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Τα μέλη της Λέσχης που απαρτίζουν την ομάδα που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 9 Δεκεμβρίου 2019, το πρώτο Master Class για τους δευτεροετείς σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής, στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Οι Executive Chefs, κ. Μουστάκας και κ. Χονδρολίδης παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας με σύγχρονους δηιμουργικούς τρόπους: Πρασόρυζο με ξυνά δαμάσκηνα, ριζότο με καπνιστά πράσα και δαμάσκηνα με αφρό λεμονιού, χοιρινό με κυδώνια και ξινά μήλα, ψαρονέφρι σωτέ με καραμελωμένα μήλα και κυδώνια, κολοκύθα κόκκινη με μπάτζο,  πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, μπάτζο και dressing ροδιού, μπουγάτσα και μιλφέιγ!